cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Server / computer configuratie module

Server / computer configuratie module

Hallo,

 

Wij verkopen serverhardware via onze magento webshop.

Omdat wij altijd op zoek zijn naar verbeteringen binnen het bedrijf zijn wij op zoek naar een mogelijkheid om onze "server-configuratie" te verbeteren. We weten echter niet hoe we dit het makkelijkst kunnen bereiken. Momenteel werken wij met bundel producten waarin wij diverse simpele producten aanbieden.
Omdat elke server alleen met erg specifieke configuraties functioneert moeten wij bij kleine wijzigingen of toevoegen van producten erg veel tijd investeren in het opnieuw opbouwen van de bundels.
Dit willen wij dus makkelijker maken.

 

Kort gezegd is ons doel het volgende.

Wij willen dat onze klanten zelf hun server-configuraties kunnen samenstellen. De mogelijke configuraties moeten door ons bepaald worden, waarna de klant zijn keuzes kan maken. We moeten echter wel bepaalde voorwaarden kunnen bepalen en daarnaast specifieke koppelingen tussen producten kunnen creëren.

Een voorbeeld van onze huidige configuratie (Die we dus willen vernieuwen en uitbreiden) is te vinden via de volgende link. http://www.serverhome.nl/servers/dell/poweredge-r-series/poweredge-r610/dell-poweredge-r610.html

 

 

Uitgebreider uitgelegd wat wij hopen te bereiken is het volgende. (Dit is een voorbeeld, exacte configuratie klopt niet)

 • Wij maken een bundel product aan, genaamd: Dell PowerEdge R610.
 • Deze server (bundel) accepteert maximaal 96GB DDR3 RAM, maximaal 2x CPU's, 1x RAID controller, 6x 2,5 inch harddisks.
 • Aan de hand van de configuratie mogelijkheden maken wij opties aan binnen de bundel. Genaamd: RAM Geheugen, Processoren, RAID controllers en Harddisks. Per optie plaatsen wij hierin de simpele producten die relevant zijn aan die optie.
 • Per optie willen wij aangeven aan welke voorwaarden de keuze moet voldoen. Bijvoorbeeld:
  - De klant mag maximaal 2 CPU's kiezen. Deze MOETEN van dezelfde soort zijn.
  - Maximaal 6 RAM modules PER GEKOZEN CPU Met een maximum van 48GB. Dus als de klant slechts 1 CPU kiest, dan mag hij/zij slechts 6 RAM modules kiezen. Deze MOETEN ook van dezelfde soort zijn. Als de klant 2 CPU's kiest wordt de keuze voor RAM modules uitgebreid naar 12 modules met een maximum van 96GB.
  - Als de klant een RAID controller selecteert, dan worden er AUTOMATISCH 2 kabels aan toegevoegd.
  - Per gekozen aantal harddisks worden er AUTOMATISCH hetzelfde aantal HDD brackets aan toegevoegd.
  - Als de klant slechts 4 harddisks (van de maximaal 6) kiest. Dan worden er automatisch 2 blindplates toegevoegd.
  - etc. (Wij willen deze voorwaarden kunnen aanpassen indien gewenst.)
 • Als wij een nieuwe DDR3 RAM module aanmaken, dan wordt deze AUTOMATISCH aan de bundel(s) toegevoegd waar deze relevant is. (Dit geldt uiteraard ook voor alle andere producten)
 • Sommige producten willen wij kunnen uitsluiten van bepaalde bundels. Bijvoorbeeld:
  - Een 32GB DDR3 module werkt niet in een Dell PowerEdge R610. Maar deze valt wel onder het kopje DDR3. Ondanks dat DDR3 automatisch toegevoegd zou worden aan deze bundel, willen we dit product uitsluiten van deze bundel.
 • Om alles zo duidelijk mogelijk te maken voor onze klanten willen wij een stukje informatie leveren per product. Het liefst mét afbeelding.

 

Is er iemand die weet of hiervoor een bestaande module bestaat? Of is er iemand die een vergelijkbare module hebben ontwikkeld (of laten ontwikkelen) die bereid zijn deze te verkopen?
Zijn er combinaties tussen bestaande modules die dit mogelijk maken of is er iemand die op een andere manier weet hoe we dit kunnen bereiken?
Laat het dan a.u.b. weten.

Gr,

I. Kramer

1 REPLY

Re: Server / computer configuratie module

Beste I. Kramer,

 

Met deze extensie http://www.mageworx.com/advanced-product-options-magento-extension.html kan je product opties maken en deze opties afhankelijk maken van eerdere opties. Bijvoorbeeld bij 1 processor max aantal memory modules, en bij 2 processoren max aantal memory modules enz. enz.
Ik gebruik deze extensie zelf ook voor het maken van (soms complexe) configureerde producten. Elke optie kan een eigen artikelnummer, omschrijving en afbeelding krijgen waardoor de voorraad ook bijgehouden wordt.

 

Misschien kan je hier wat mee.