cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Switch http naar https

SOLVED

Switch http naar https

Hallo,

 

De website die ik heb, heb ik laten switchen van http naar https. Op vrijwel alle urls van de website is het https teken groen, maar als ik naar de webshop ga, wordt deze grijs. 

 

Het icoontje geeft dan aan dat er bepaalde links op de site via de http gaan. Als ik dan klik op inspecteren en dan op console, krijg ik een aantal foutmeldingen te zien. Het zijn allemaal links van font-sites. Ik heb de hele ftp afgestruind via 'template hints', om te http links op te zoeken, echter kwam ik die van de fonts nooit tegen.

 

Waar zou ik dat kunnen vinden? Of staat dat toevallig ergens in Magento?

 

Alvast bedankt!

12 REPLIES

Re: Switch http naar https

Het handigste zou zijn als je de link met ons kunt delen. Een suggestie die ik kan doen is om te zoeken binnen de css-bestanden, mogelijk zit hier een verwijzing in naar een extern font.

 

Overigens kun je binnen chrome / element inspecteren ook zoeken "binnen bronnen". Dit doe je door het tabje "Sources" aan te klikken, vervolgens selecteer je telkens één bestand (bijvoorbeeld een CSS) en druk je op ctrl+f (windows)

Re: Switch http naar https

@jeroenvangijzel

 

Het betreft www.viv.nl. Deze site is gewoon https, maar de webshop (www.viv.nl/verpakkingsmateriaal) heeft https in het grijs. Als ik inspecteer via sources, kom ik inderdaad uit op fonts, maar waar ik deze moet vinden zou ik niet weten... Ik ga nu eerst maar eens de CSS doorspitten. 

Re: Switch http naar https

Helemaal onderaan de broncode staat nog een http verwijzing (Kiyoh iframe):

<iframe scrolling="no" src="http://kiyoh.nl/widget.php?company=16325&usessl=0" width="210" height="175" border="0" frameborder="0"></iframe></body>

 

Re: Switch http naar https

Volgende tip: open in chrome het console venster en druk op ctrl+shift+f, vervolgens kun je zoeken naar de geladen fonts en zie je dat Montserrat in zeb-restyle.css nog over http geladen wordt.

 

montserrat.JPG

Re: Switch http naar https

@jeroenvangijzel

 

De door jou aangegeven fouten zijn nu opgelost als het goed is. Echter als ik de Kiyoh banner inspecteer via chrome, geeft die wel aan dat dit via een https geladen wordt. Als ik de site in z'n totaliteit inspecteer, krijg ik echter nog wel een melding te zien dat er iets van Kiyoh via een insecure link wordt verkregen. Dat zie ik alleen niet staan op de site.

 

Zelfde geldt voor een ding in de header. Het staat niet (zichtbaar) in de header maar wordt wel als fout gemarkeerd.

Highlighted

Re: Switch http naar https

De Kiyoh widget wordt toch echt over http geladen:

kiyoh.JPG

 

Daarnaast wordt er nog een plaatje usp-fast.jpg over http geladen:

usp-fast.JPG

 

Dan heb je ook nog een opmerkelijk dingetje, dit bestand heet jquery-ui.js maar eigenlijk is het een css bestand (gezien de inhoud). Dit geeft een javascript fout op de pagina, grote kans dat IE-gebruikers hier last van hebben en mogelijk ergens niet verder kunnen:

https://www.viv.nl/js/zeb/jquery-ui.js

Re: Switch http naar https

@jeroenvangijzel

 

We hebben de usp fast net aangepast naar https, en nu heeft de webshop volgens mij ook groene https. Daarmee is het denk ik opgelost.

 

Over de Kiyoh, als ik ze beide afzonderlijk inspecteer, zie ik een https link. Kan het zijn dat er dan nog iets verborgen staat oid zonder dat het op het frontend zichtbaar is?

Re: Switch http naar https

Ik zie dat je de Kiyoh widget meerdere malen laadt op de pagina. Het gaat in dit geval over degene helemaal aan het einde van de broncode (3 regels van onder). Scroll maar eens helemaal naar beneden in deze weergave:

 

view-source:https://www.viv.nl/verpakkingsmateriaal

Re: Switch http naar https

@jeroenvangijzel

 

We hebben het Kiyoh frame inderdaad gevonden. Alleen die jquery-ui.js is ons niet helemaal duidelijk wat dat zou kunnen zijn... Hoe zouden we dat dan op kunnen lossen? Die fout was er een half uur geleden namelijk nog niet, die kwam denk ik uit het niets opzetten.