cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

hidden_tax_amount komt terug bij creditfactuur

hidden_tax_amount komt terug bij creditfactuur

Ik heb een raar probleem in Magento 1.9 (zojuist geüpgrade naar 1.9.3.2 maar geeft hetzelfde probleem) en ik ben al uren op zoek naar de oplossing. 

 

Ik heb een product dat kost € 415 incl BTW. Daarover geef ik 15% korting.

Totaalbedrag wat de klant dus betaald (incl btw) is: € 352,75

 

Ik heb in Magento ingesteld dat BTW berekend moet worden na de korting en dat de kortingsprijzen berekend moeten worden op de prijzen inclusief BTW.

 

Magento geeft nu als BTW-bedrag € 61,22 wat mijn inziens klopt. Echter, als ik nu een creditfactuur aanmaak geeft hij mij niet € 352,75 terug, maar € 341,95. Dat is een verschil van 10,8. Als ik 61,22 + 10,8 doe kom ik precies op het BTW-bedrag van de oorspronkelijke prijs, dus het BTW-bedrag van 415 (= € 72,02 BTW).

 

Ik kan ook zien in de database dat die 10,8 opgeslagen is onder sales_flat_credit_item in de tabel "hidden_tax_amount". Volgens deze pagina is dit geen verkeerde configuratie of een bug maar een feature:

http://stackoverflow.com/questions/28614772/magento-what-is-hidden-tax-amount

 

Mijns inziens moet dit toch echt niet berekend worden op de creditfactuur. Als ik naar de winkel ga en ik koop een product van € 100 met 10% korting = € 90 incl btw, en ik retourneer dit artikel, dan krijg ik gewoon € 90 terug.

 

Op deze site staat ook een voorbeeld (2e voorbeeld) waarin de korting wordt toegepast op het bedrag inclusief BTW en vervolgens het BTW-bedrag wordt genomen van het bedrag waar de korting al vanaf is:

https://factuur.tips/nl/zzp/factureren/korting-en-de-btw-op-factuur

 

Hopelijk ben ik duidelijk geweest en hopelijk kan iemand mij vertellen hoe ik dit moet oplossen in Magento zodat de creditfactuur weer het goede bedrag crediteert.

 

Heel erg bedankt alvast!

1 REPLY

Re: hidden_tax_amount komt terug bij creditfactuur

Iemand?