cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Sådan skifter du en køkkenhane

Sådan skifter du en køkkenhane

Sluk for vandet

Før du starter, skal du slukke for vandforsyningsledningen. Hvis ventilen er løs, kan vandet fortsætte med at strømme. Hvis vandhanen har en forsyningsledning, er det vigtigt at afbryde den, før du forsøger at udskifte den. Brug en kummenøgle til at afbryde forsyningsledningerne fra hovedvandventilen og afskær eventuelle rør under tilslutningerne. Når ledningerne er blevet afbrudt, lukker du de nye ventiler og tænder for vandet til huset. For at udskifte vandhanen skal du starte med at løsne den gamle vandhane og derefter installere den nye.


Rørnøgle eller slip-fuge tang


Fjern derefter den gamle vandhane og tag den derefter ud af væggen. Hvis du har en eksisterende forsyningsledning, skal du fjerne den. Du skal bruge en rørnøgle eller en slibetang for at afbryde den. Hvis forsyningsledningen er kobber, skal du bruge en speciel minirørskærer. Til sidst skal du markere varmt- og koldtvandslinjerne med et stykke træ eller pude for at sikre den korrekte placering af den nye vandhane. Når du har markeret linjerne, skal du vikle teflontape omkring dem for at forhindre lækager.


Afbryd VVS


Når du har fjernet den gamle guld vandhane, skal du afbryde røret under vasken. Du skal også markere de varme og kolde forsyningslinjer med tape eller maling, så du ved, hvilken der er den varme. Hvis du er usikker på, hvordan du afbryder den gamle forsyningsledning, skal du muligvis ringe til en VVS-installatør. Hvis du ikke er tryg ved at udskifte rørene, kan du med fordel hyre en professionel til at udføre arbejdet.


Før du begynder at fjerne den gamle vandhane, bør du tage dig tid til at skylle rørene. Dette vil fjerne det løse snavs og sikre, at den nye vandhane er vandtæt. Du kan derefter udskifte den nye vandhane. Når du er færdig med at udskifte vandhanen, skal du skære stigrøret inde i kabinettet. Når du har skåret stigrørene, skal du sørge for at markere de varme og kolde forsyningsledninger for at undgå at snuble og vælte, mens du udskifter den gamle.


Skær forsynings- og afløbsledningerne


Uanset hvilken type køkkenhane du har, bliver du nødt til at skære forsynings- og afløbsledningerne af. Skær kobberrøret til ved hjælp af slip-joint tang. Du bør bruge en konventionel rørskærer til kobberforsyningsledningen. Du skal bruge en speciel minirørskærer til forsyningsledningen nær kabinettet. Når du har afbrudt vandledningerne, skal du markere de varme og kolde forsyningsledninger og returnere dem til deres oprindelige positioner.


Marker forsynings- og varmeledningerne

 

Det næste trin i, hvordan man udskifter en køkkenhane, er at markere forsynings- og varmeledningerne. Før du gør dette, skal du placere en spand under vasken og skabslågen. Når du har afbrudt forsyningsledningerne, skal du markere forsyningsledningerne for varmt og koldt vand. Sæt den nye vandhane på plads. Du skal så skrue stigmøtrikkerne på det nye rør. Hvis overfladen på skabet er ujævn, vil en pude eller et stykke træ hjælpe dig med at udjævne hele overfladen.