cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

How to add article attributes using SOAP V2

How to add article attributes using SOAP V2

Hello,

Adding articles using SOAP no problem just like images etc.

Now I have a custom attribute in an attributeset

I created a catalogProductCreateEntity, catalogProductAdditionalAttributesEntity, an associativeArray and associativeEntity

The arrays fill ok and is added to the single_data of the additionalAttributeEntity

catalogProductUpdate() returns ok, al changed data exept the customattribute is not updated.

Can anyone tell me how to do this?

Magento 1.9.2.4

 

Thanks in advance.

 

2 REPLIES

Re: Howto add article attributes using SOAP V2

I tested with Wireshark and it revealed that the send XML is as far as I can tell ok. This is a snippet of the XML.

    <NS1:additional_attributes id="2" xsi:type="NS1:catalogProductAdditionalAttributesEntity">
      <multi_data xsi:type="SOAP-ENC:Array" SOAP-ENC:arrayType="NS1:associativeMultiEntity[1]">
        <item href="#3"/>
      </multi_data>
      <single_data xsi:type="SOAP-ENC:Array" SOAP-ENC:arrayType="NS1:associativeEntity[1]">
        <item href="#4"/>
      </single_data>
    </NS1:additional_attributes>
    <NS1:associativeMultiEntity id="3" xsi:type="NS1:associativeMultiEntity">
      <key xsi:type="xsd:string">druivenrassen</key>
      <value xsi:type="SOAP-ENC:Array" SOAP-ENC:arrayType="xsd:string[2]">
        <item>cabernet sauvignon</item>
        <item>merlot</item>
      </value>
    </NS1:associativeMultiEntity>
    <NS1:associativeEntity id="4" xsi:type="NS1:associativeEntity">
      <key xsi:type="xsd:string">volume</key>
      <value xsi:type="xsd:string">1.00</value>
    </NS1:associativeEntity>

The structure and the values match with a 'working one' that does not have the associativeMultiArray in it.

Is there a setting in Magento that is relevant in this area

Re: Howto add article attributes using SOAP V2

I found out that placing an attribute in a textfield works, but in a DropDown does not!

I send both the text and the index, none responds.

Please can anyone help me on this?