cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Stuck at place order...

Stuck at place order...

I'm having an issue with my Magento based site... when a customer clicks place order it processes their card, adds the order to the database but never moves them past the place order page and they are able to place the order again and create a duplicate order which we must void out. Does anyone have any ideas what can cause this? I'm struggling to find the source of it... seems like in the one page checkout it's getting stuck somewhere along the lines of saving the order.

5 REPLIES

Re: Stuck at place order...

This normally happens to me when the email settings are not working correctly. Install an SMTP plugin and make sure that you configure it correctly.

 

Otherwise you'll need to enable LOGGING and check the log files. Let me know what you find.

Enterprise Architect

800-207-1221
https://merchantprotocol.com

Magento Extension Developers

Re: Stuck at place order...

Thanks for the response... we've had Magento installed since July 2012 here, we've done regular updates and kept everything working top notch. When moving from 1.8 to 1.9 this issue crept in. It isn't logging any errors underr var/report system or exception...

Re: Stuck at place order...

Also, I'm struggling to understand why it wouldn't pop up a "success" page on the browser for lack of a better term. Confirmation page or whatever?

Re: Stuck at place order...

What's happening is that when the order is placed on the final checkout stage, it's all done through AJAX. When there's an error, the proper redirect page is not provided to the browser, thus, no redirect.

 

Make sure to enable Magento Logging. If you need help enabling logging, you can follow the tutorial here:

 

http://magentosupport.help/knowledgebase/enable-magento-debug-mode-and-the-magento-profiler/

Enterprise Architect

800-207-1221
https://merchantprotocol.com

Magento Extension Developers

Re: Stuck at place order...

Turned out when we upgraded we needed mbstring installed and it wasn't... thank you for your help!