cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Well working modules in dev do not work on prod

SOLVED

Well working modules in dev do not work on prod

 

Hi,

 

-- I'm not sure this is "programming", but could not find a better category --

 

I developed two modules, but after putting the files on de prod-server (and cleared cache/logoff/logon) i see the modules listed in system->configuration->advanced->advanced, but that seems to be all.

(I expected an extra admin-menu and routing to dynamic pages.)

- double checked completeness of files.

- site uses "varnish", but owner strongly believes this is not the problem.

 

i have limited access to this site (admin key and ftp, no shell)

 

possible tip from github:

  • Clean var/cache directory
  • Run command: php -f setup/index.php update

Could this be relevant?

Is this safe to do in a live site?

any suggestion is very welcome !

 

 


 

 

 

 

 
 
7 REPLIES

Re: Well working modules in dev do not work on prod

Hi @Wiebrand L

 

Have you checked that your module is enabled on the production site? 

You might have developed the module on the windows environment and deployed on Linux environment. So also check for case sensitive Tag names as well as any hard coded urls.

 

Thanks

---
Problem Solved Click Accept as Solution!:Magento Community India Forum

Re: Well working modules in dev do not work on prod

Thanks, muk_t

 

Both modules are enabled (default scope // all sites)

Yes, I did develop on Windows an now running on Linux

I already checked  hard coded url's (none)

but ...

Can you elaborate on "case sensitive Tag names" ?

What are typical differences between Windows and Linux ?

 

Wiebrand

Re: Well working modules in dev do not work on prod

Re: Well working modules in dev do not work on prod

Hi @Wiebrand L

If you can specifically mention what problem are you facing? Then I may try to help you.

If you can post you module directory structure as well as config.xml that will also be helpful.

 

Thanks

---
Problem Solved Click Accept as Solution!:Magento Community India Forum

Re: Well working modules in dev do not work on prod

Hello Wiebrand L,

 

I have a suggestion:

In production server, it's enable Compiler Mode. In the past, I have a same problem like you. I run compiler again and my module works ok. You read here or Google about Compiler Mode Magento.

 

Hope this works for you.

Problem solved? Click Accept as Solution!

Re: Well working modules in dev do not work on prod

 

From the server's administrator:

"not running in compiler-mode and do not want to"

 

 

Re: Well working modules in dev do not work on prod

windows/Linux was the problem

specific: see Magento naming convention: Classnames have one (1!) leading capital and not more

(i used capitals on all parts on Windows)