cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

WYSIWYG images not showing on frontend despite file being uploaded - is shortcode error to blame?

WYSIWYG images not showing on frontend despite file being uploaded - is shortcode error to blame?

Hi Smiley Happy

 

I am a newbie.

 

When I use the WYSIWYG editor to add an image to one of our CMS pages the image does not display on the front end.

 

I have:

 

1. confirmed image is uploaded successfully - I can view this on our server file manager: public_html>media>wysiwyg>"folder">"image.jpg"

 

2. both the wysiwyg folder and "folder" have 777 file permissions

 

3. System>Configuration>Content Management>WYSIWYG Options has "Use Static URLs for Media Content in WYSIWYG for Catalog" set to No

 

4. On the WYSIWYG editor it shows this:

<img src="{{media url="wysiwyg/Custom/essex_map.png"}}" alt="" />

 

On the website HTML via view source it shows this:

<img src="mydomain.co.uk/media/wysiwyg/Custom/essex_map.png" alt="" />

 

---

 

Any ideas?

 

I read somewhere that possibly the shortcode is wrong - but 1. I do not know what this means and 2. I cannot get technical re: coding .php files due to my personal lack of knowledge and limitations.

 

Thanks in advance if you can help.

1 REPLY

Re: WYSIWYG images not showing on frontend despite file being uploaded - is shortcode error to blame

FYI:

 

update our server hosts, Simple Servers resolved this for me as it was a file setting:

 

 

All files permissions to the correct values.

 

This issue is related to the latest magento SUPEE 7405 patch. A new version of SUPEE-7405 has been released that resolves this issue.