cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

transparant png images show black background

transparant png images show black background

How is it possible that a transparant png image shows a black background on site?

Normaly those images were transparant, but now suddenly they have black backgrounds.

What am I doing wrong?

Tags (1)
5 REPLIES

Re: transparant png images show black background

The question is repeated.

Which version of Magento are you using?

--
If you've found one of my answers useful, please give "Kudos" or "Accept as Solution"

Re: transparant png images show black background

Hello Damien,

I also have this problem. I'm using Magento 1.9.3.6 with latest patches applied. I read about this issue here. I tried to apply the fix, but I still get black backgrounds.

Can you point me to the right direction about this issue?

 

Thanks

Re: transparant png images show black background

Hi @PedramBehroozi,

 

I didn't get the problem so maybe I'm not the best person to ask but if you're having that issue I guess that I will follow the steps described on that thread. (There are several answers).

Since I'm not sure about the problem I can't be sure but I guess I would follow the step-by-step (the trial and error method)

--
If you've found one of my answers useful, please give "Kudos" or "Accept as Solution"

Re: transparant png images show black background

Thanks, @Damian Culotta for your reply.

The problem occurs whenever you upload a png image with transparent background, using Magento's WYSIWYG editor "Insert Image" button.

Could you check if you have the same problem or not? If you don't, I perhaps should look somewhere else.

Re: transparant png images show black background

Hi @PedramBehroozi,

 

I've tested.

I've used this PNG image:

Área de trabajo 1_006.pngMy png image

A regular PN file with transparency.

Then I've uploaded to the WYSIWYG images directory using the CMS editor.

Área de trabajo 1_007.pngImage uploaded to the WYSIWYG

As you can see the black area is there.

You were right.

 

Also, if I insert the image the black stripes are there too.

 

Área de trabajo 1_008.pngImage inserted into content

But then, at frontend, the image shows right.

So... I can understand the issue but I can't see the problem on frontend.

 

 

Área de trabajo 1_009.pngImage showed on home page

 

 

Is your problem on frontend too?

 

--
If you've found one of my answers useful, please give "Kudos" or "Accept as Solution"