cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Having to empty /var/ directory after adding a new module

Having to empty /var/ directory after adding a new module

When I add and register a new Module I need to run

sudo rm -rf var/*

or else the page doesn't even load and just throws http error 500

 

Is it supposed to be like that?

4 REPLIES

Re: Having to empty /var/ directory after adding a new module

Hi @erits,

 

Which steps did you followed to add the module?

--
If you've found one of my answers useful, please give "Kudos" or "Accept as Solution"

Re: Having to empty /var/ directory after adding a new module


Damian Culotta wrote:

Hi @emilsrits,

 

Which steps did you followed to add the module?


Example:

1. Create a folder app/code/Training/Test

2. Create a file app/code/Training/Test/etc/module.xml

3. Register module with app/code/Training/Test/registration.php

4. Enable it with 

php bin/magento --clear-static-content module:enable Training_Test

 

5. Run 

bin/magento setup:upgrade

 

 

I made 2-3 modules and had to empty the /var/ directory inside Magento 2 installation or else any page didn't load. Just clearing and flushing cache didn't help. I think it happens after running this command, but I am not sure

bin/magento setup:upgrade

 

Re: Having to empty /var/ directory after adding a new module

You can also run:

 

bin/magento cache:clean

Magento "compiles" and create the cached code. If you make modifications you'll need to refresh that cache in order to get the latest version running.

 

 

--
If you've found one of my answers useful, please give "Kudos" or "Accept as Solution"

Re: Having to empty /var/ directory after adding a new module


Damian Culotta wrote:

You can also run:

 

bin/magento cache:clean

Magento "compiles" and create the cached code. If you make modifications you'll need to refresh that cache in order to get the latest version running.

 

 


I just created another module and after running 

sudo php bin/magento setup:upgrade

 

website didn't load any pages. 

After that I ran 

 

sudo bin/magento cache:clean
sudo bin/magento cache:flush

and website did load, but I got this error

 

RuntimeException: Can't create directory /var/www/html/magento2/var/generation/Magento/Framework/App/Response/Http/. in /var/www/html/magento2/lib/internal/Magento/Framework/Code/Generator.php:115 Stack trace: #0 /var/www/html/magento2/lib/internal/Magento/Framework/Code/Generator/Autoloader.php(35): Magento\Framework\Code\Generator->generateClass('Magento\\Framewo...') #1 [internal function]: Magento\Framework\Code\Generator\Autoloader->load('Magento\\Framewo...') #2 [internal function]: spl_autoload_call('Magento\\Framewo...') #3 /var/www/html/magento2/lib/internal/Magento/Framework/Code/Reader/ClassReader.php(19): ReflectionClass->__construct('Magento\\Framewo...') #4 /var/www/html/magento2/lib/internal/Magento/Framework/ObjectManager/Definition/Runtime.php(44): Magento\Framework\Code\Reader\ClassReader->getConstructor('Magento\\Framewo...') #5 /var/www/html/magento2/lib/internal/Magento/Framework/ObjectManager/Factory/Dynamic/Developer.php(71): Magento\Framework\ObjectManager\Definition\Runtime->getParameters('Magento\\Framewo...') #6 /var/www/html/magento2/lib/internal/Magento/Framework/ObjectManager/ObjectManager.php(71): Magento\Framework\ObjectManager\Factory\Dynamic\Developer->create('Magento\\Framewo...') #7 /var/www/html/magento2/lib/internal/Magento/Framework/ObjectManager/Factory/AbstractFactory.php(126): Magento\Framework\ObjectManager\ObjectManager->get('Magento\\Framewo...') #8 /var/www/html/magento2/lib/internal/Magento/Framework/ObjectManager/Factory/Dynamic/Developer.php(53): Magento\Framework\ObjectManager\Factory\AbstractFactory->resolveArgument(Array, 'Magento\\Framewo...', NULL, 'response', 'Magento\\Framewo...') #9 /var/www/html/magento2/lib/internal/Magento/Framework/ObjectManager/Factory/Dynamic/Developer.php(82): Magento\Framework\ObjectManager\Factory\Dynamic\Developer->_resolveArguments('Magento\\Framewo...', Array, Array) #10 /var/www/html/magento2/lib/internal/Magento/Framework/ObjectManager/ObjectManager.php(57): Magento\Framework\ObjectManager\Factory\Dynamic\Developer->create('Magento\\Framewo...', Array) #11 /var/www/html/magento2/lib/internal/Magento/Framework/App/Bootstrap.php(233): Magento\Framework\ObjectManager\ObjectManager->create('Magento\\Framewo...', Array) #12 /var/www/html/magento2/pub/index.php(36): Magento\Framework\App\Bootstrap->createApplication('Magento\\Framewo...') #13 {main}

I could fix it by running this command

sudo rm -rf var/*