cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Problem with backend and permissions

Problem with backend and permissions

Hi I have a fresh installation of magento2 and after a lot of issues with the file and folder permissions, I finally got it working with 755 permission for folders and 644 for the files but there still is an issue with the back-end, None of the icons are showing I thing that this might be also a permission issue but I can't find what's causing it. You can see a screenshot at 

 

https://www.dropbox.com/s/1a33qoc0sagqkb8/Screenshot%20from%202016-01-14%2016-16-55.png?dl=0

 

Any help would be greatly appreciated

 

5 REPLIES

Re: Problem with backend and permissions

Hello,

 

You can take a screen shot from Browser console? Try to set permission for pub/media and php bin/magento setup:static-content:deploy

Problem solved? Click Accept as Solution!

Re: Problem with backend and permissions

Hi MrKhoa99

 

What exactly permissions should I give to the folder you mentioned?

 

You can see the image that was at dropbox below

 

Thank you in advance

 

icons not showing

Re: Problem with backend and permissions

Hello,

 

If you used Windows, you don't need to set permission for pub/media folder. If not, try to set 777. Additionally, you try to execute this command line: <ROOT Magento folder>php bin/magento setup:static-content:deploy

Problem solved? Click Accept as Solution!

Re: Problem with backend and permissions

Hi MrKhoa99 I did what you proposed, because I don't have ssh access to the server I run the command via cron and I got the following error 
 
PHP Parse error:  syntax error, unexpected '[', expecting ')' in /var/www/.../bin/magento on line 22
 
But after that I tried to flush magento cache and after I did a " Flush Static Files Cache " the icons appeared but if I navigate to another page inside the back end the icons get lost again and I have to press again the " Flush Static Files Cache "
 
Any thoughts??

Re: Problem with backend and permissions

Experiencing exactly the same problem here. Actually, no Magento commands via shell access work at all.

 

/home/username/public_html/magentodir$ setup:static-content:deploy
-bash: line 7: setup:static-content:deploy: command not found
/home/username/public_html/magentodir$ php -f /home/username/public_html/magentodir/bin/magento setup:static-content:deploy en_US
<br />
<b>Parse error</b>:  syntax error, unexpected '[', expecting ')' in <b>/home/username/public_html/magentodir/bin/magento</b> on line <b>22</b><br />

 

Anybody have any ideas as to what's going on?