cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Transactional emails are not sending.

Transactional emails are not sending.

I have Asynchronous sending disabled and order emails enabled but for some reason they are not sending.

If you click create an account after making an order the email is sent for you to create the account but no other emails

It's not a server issue as I have another installation that is working fine.

Any ideas what is wrong or where I would find email errors?

9 REPLIES

Re: Transactional emails are not sending.

Hi @bikermanirl,

 

Can you confirm in the table cron_schedule has some job_code called email_send_queue?

Some emails are sent inmediatly but the other ones works through the queue.

--
If you've found one of my answers useful, please give "Kudos" or "Accept as Solution"

Re: Transactional emails are not sending.

Hi Damian

 

There is no entry in cron_shedule for email_send_queue

 

There are these entries that are similar

 

sales_send_order_emails     missed     Too late for the schedule   
sales_send_order_emails     success    
sales_send_order_emails     pending   

 

I thought if you had asynchronious emails disabled you could bypass cron sending them emails.

 

If that is incorrect, is there a way of getting them to send immediately?

Re: Transactional emails are not sending.

Quick update on my last post

 

There is no entry for email_send_queue in the cron_shedule table in the database of the installation that is sending emails correctly either.

Re: Transactional emails are not sending.

It does not appear to be an issue with Cron.

If I make a sale and select cheque payment the order is added as pending and I get the confirmation email.

If I make a sale using WorldPay in test mode. The payment goes through fine and is added as processing but no confirmation email is sent.

 

Also, if I log in to orders I can click send email and it is sent for any order.

Any ideas what would be causing this?

Re: Transactional emails are not sending.

Hi @bikermanirl,

 

I guess you should check the payment method. Maybe is bypassing the default "send email" action.

Maybe there is an error with the callback url?

--
If you've found one of my answers useful, please give "Kudos" or "Accept as Solution"

Re: Transactional emails are not sending.

Thanks Damien. It was an issue with the Worldpay module (took 2 days to figure it )

 

See https://github.com/Worldpay/worldpay-magento2/issues/13

 

To get it working I commented out the return vaule from getOrderPlaceRedirectUrl()

 

Everything seems to be working fine now but is there another function I should be using instead?

Re: Transactional emails are not sending.

Hi @bikermanirl,

 

I'm not sure if right now you are getting the emails.

 

--
If you've found one of my answers useful, please give "Kudos" or "Accept as Solution"

Re: Transactional emails are not sending.

Sorry. I'm getting the email now once I commented out the section of code that returned from the function that is no longer supported.

 

I case anyone else has the problem what I did was on Configprovider.php line 81

 public function getMethodRedirectUrl($code)
    {
     //   return $this->methods[$code]->getOrderPlaceRedirectUrl();
    }

and on WorldpayPayments.php line 106

 public function getOrderPlaceRedirectUrl() {
  //      return $this->urlBuilder->getUrl('worldpay/apm/redirect', ['_secure' => true]);
    }

Everything seems to be working fine now (In test mode anyway). My last question was, is there a better way of doing this?

Re: Transactional emails are not sending.

finaly, where I would find email errors?Man Frustrated