cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Magento 2.4.2 Admin 2-factor auth not enabling "Trust this device"

Magento 2.4.2 Admin 2-factor auth not enabling "Trust this device"

I just recently upgraded our Magento store to version 2.4.2 and 2 factor authentication is enabled by default in the admin. That is fine and it is working, however whenever I sign in to the admin and go to enter my Google authenticator code, there is no option to "Trust this device" or "Remember me" or anything like that. This is what my site shows:

[1]: https://i.stack.imgur.com/7e7u3.png

This means that every time I log out or close the browser window it forced me to log back in and provide another code. This is very frustrating when coming back and forth to the site. In looking up the official documentation for this, it states and even shows a screenshot with a checkbox under the authenticator code field saying "Trust this device, do not ask again":

[2]: https://i.stack.imgur.com/S3wSE.png
I cannot find any information or documentation on why this is not appearing for me. I have tried looking through the codebase and it does not look like it is coming from there. In the admin setup for Google Authenticator (under Security > 2 FA) the only option is the OTP window. I don't see anywhere to enable or add this but it is not showing and working up.
Can anyone please help?

2 REPLIES 2

Re: Magento 2.4.2 Admin 2-factor auth not enabling "Trust this device"

Hello @erica_summers1 

 

According to official magento devdocs 

https://docs.magento.com/user-guide/stores/security-two-factor-authentication-use.html

it has the trust Trust this device, do not ask again checkbox feature and it should work.

 

I have researched more and found there is one bug already reported on github

https://github.com/magento/magento2/issues/22509

If that helps. 

Was my answer helpful? You can accept it as a solution.
150+ professional extensions for M1 & M2 with free lifetime updates!

Re: Magento 2.4.2 Admin 2-factor auth not enabling "Trust this device"

This is not my issue, as that issue states you check the box and then it doesn't work reliably. Mine doesn't even show the box. I have done nothing to customize it and cannot find any other options to do so or any settings, nor can I find any markup like that in the core code.