cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

google map only working in dev mode not in production mode

SOLVED

google map only working in dev mode not in production mode

Goodmorning to all,

 

For some time now I'm trying to solve an issue with google maps being shown (in storelocator) in production mode.In devloper mode it is working fine, the API is correct working but when changing to Production mode the google map is not working??? 

Really hope someone can help me out on this issue,

 

Thank you very much :-)

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions

Re: google map only working in dev mode not in production mode

Hi @RockMariska

 

I understand the issue you are facing !

 

I think its because of in production mode - JS merging, minifying and bundling  is enable and due to that google map js might get conflict.

 

So can you please check in product mode - if JS bundling is enabled then kindly disabled it for the same.

 

As per my experience, sometimes due to enable js bundling it gets conflict ! so kindly disable it and check it 

 

Then again check it - it might works ! 

if issue solved,Click Kudos & Accept as Solution

View solution in original post

7 REPLIES 7

Re: google map only working in dev mode not in production mode

Which extension you are using for store locator? And before changing mode you executed php bin/magento s:s:d -f and php bin/magento setup:di:compile command? If not please do it as in production mode it will not generate any static content deploy.

 

Also, could you please elaborate google map is not working? you are getting any console error or map is not displaying?

 

Re: google map only working in dev mode not in production mode

Hi @RockMariska 

 

Can you please check browser console on google map screen ? what error is showing over there ? is there any API key related error  are you able to see ?

 

If yes post the error or screenshot , so its help us to troubleshoot the issue !

if issue solved,Click Kudos & Accept as Solution

Re: google map only working in dev mode not in production mode

Hi @joan_cornet 

 

Thank you for your response, the extension is magesolution storelocator. Yes I have done all the deployments etc. I have been testing this on my staging and production environment.

so far the browser console gives me on the production mode:

 

(index):388 Uncaught ReferenceError: drawMap is not defined
at (index):388
at dispatch (eval at require.load (190699cb9b55412946853e172e9cc12d.min.js:173), <anonymous>:340:447)
at elemData.handle (eval at require.load (190699cb9b55412946853e172e9cc12d.min.js:173), <anonymous>:313:172)
at r.I.begin (default:620)
at default:778

 

although the Google API checker gives me:

 

Maps Platform Report

SUCCESS: Woohoo! This site is correctly using an API key when loading the Maps JavaScript API v3.

INFO: We could not find a visible Google Map within 2 seconds of loading the page. To optimize performance, only load the Maps JavaScript API if you plan on using the API.

Re: google map only working in dev mode not in production mode

Hi @Manthan Dave ,

 

Thank you for your response,

I've checked the API with API checker and tells me: 

Google Maps Platform API Checker
Maps Platform ReportSUCCESS: Woohoo! This site is correctly using an API key when loading the Maps JavaScript API v3.

INFO: We could not find a visible Google Map within 2 seconds of loading the page. To optimize performance, only load the Maps JavaScript API if you plan on using the API.
 
also the map is visible and working on the dev mode, then there are in the browser console no logs, when changing to prod mode, the map is gone and the brwoser console gives me:
 
(index):388 Uncaught ReferenceError: drawMap is not defined
at (index):388
at dispatch (eval at require.load (190699cb9b55412946853e172e9cc12d.min.js:173), <anonymous>:340:447)
at elemData.handle (eval at require.load (190699cb9b55412946853e172e9cc12d.min.js:173), <anonymous>:313:172)
 
first screenshot is the dev mode:screenshotgoogledev.png
 
the 2nd is the one on production/live mode:
screenshotgooglemaplive.png

Re: google map only working in dev mode not in production mode

Hi @RockMariska

 

I understand the issue you are facing !

 

I think its because of in production mode - JS merging, minifying and bundling  is enable and due to that google map js might get conflict.

 

So can you please check in product mode - if JS bundling is enabled then kindly disabled it for the same.

 

As per my experience, sometimes due to enable js bundling it gets conflict ! so kindly disable it and check it 

 

Then again check it - it might works ! 

if issue solved,Click Kudos & Accept as Solution

View solution in original post

Re: google map only working in dev mode not in production mode

Awesome @Manthan Dave ,

 

That's been the fix! great thank you so much for your help!

I had an issue with these js minification settings before, you think it wouldn't dare to leave them disabled?

Thank you againSmiley Happy

Re: google map only working in dev mode not in production mode

Hi @RockMariska 

 

Glad to know my solution works for you, Happy to help and keep helping Smiley Happy

 

In regards to JS minification -  Based on my experience minfication won't make any issues , it will works easily. so if you have done JS minfication that is ok ! bundling makes issues sometimes with third-party js and that's the reason i suggest to disable it Smiley Happy

 

Hope it helps !

if issue solved,Click Kudos & Accept as Solution