Witam.
Authentication required (repo.magento.com) - login i pass do magento? Czy jakieś wygenerowane klucze?
Witam
ja tak samo potrzebuje tej informacji i zlecę spolszczenie mojego magento - czy jest juz nowy moduł do tego ? głownie potrebuje Notification emails w j. polskim oraz inne potrzebne
z gory dzieki
Grzegorz
Pojawił się problem podczas instalacji innego modułu (tłumaczenie niemieckie). "Component Manager" rzucał wyjątkiem, że ten moduł nie może pobrać informacji na temat aktualizacji. Pomogło usunięcie polskiego tłumaczenia composerem i po instalacji tłumaczenia niemieckiego ponowne dodanie.
Co zrobić, aby polskie tłumaczenie działało bez takich kombinacji?
Udało mi się odtworzyć problem o którym piszesz. Niestety, ale wygląda mi to na kwestię Magento, które wydaje się mieć problemy z działaniem menedżera komponentów (ang. Component Manager), kiedy istnieją moduły zainstalowane przez Composera (inne niż bazowe moduły Magento).
Utworzyłem zgłoszenie opisujące ten błąd https://github.com/magento/magento2/issues/6718
Jeżeli masz możliwość, to proszę potwierdź występowanie tego problemu.
Na ten moment jedynym sensownym rozwiązaniem jest umieszczenie naszego tłumaczenia w Marketplace. Postaram się zająć tą sprawą w najbliższym czasie.
Cześć, udało Ci się rozwiązań ten problem? Ja mam taki sam. Proszę o pomoc.
Cześć,
jestem początkującym użytkownikiem Magento. Proszę o informację MageFriend co masz na myśli pisząc "... po zainstalowaniu pakietu"? Czy mógłbyś opisać jak należy wykonać ten proces?
Ja zrobiłem to tak:
1. Pobrałem pliki stąd: https://github.com/SnowdogApps/magento2-pl_pl
2. Przekopiowałem je do folderu app/i18n/snowdog/pl_pl/ . Po tej operacji język na mojej stronie zmienił się ale nie wszędzie.
3. Odpaliłem ssh i wkleiłem te dwa polecenia, będąc w głównym folderze mojego sklepu:
php bin/magento setup:static-content:deploy pl_PL
i następnie
php bin/magento cache:flush
niestety, ale problem nadal występuje...
Brakuje mi takich podstawowych tłumaczeń jak: You have no items in your shopping cart., Cart, This is a required field.
Proszę o Wasze sugestie i pomoc.
Cześć paczka językowa zainstalowała mi się poprawnie z tym że spolonizowało tylko front strony bez panelu administracyjnego. Nie znam jeszcze zbyt dobrze panelu Magento 2, powinienem jeszcze coś zmienić prócz stores > configurations > Locale Options -> Polish ?
dokładnie, tak zrobiłem jak w instrukcji na Twojej stronie
szablon LUMA
frontend jest przetłumaczony
okienko logowania do admina jest przetłumaczone
natomiast już sam panel po zalogowaniu - wszystko po angielsku....
ktoś może coś podpowiedzieć ? będę bardzo wdzięczny
Cześć!
Mam problem z aktualizacją Magento 2.0. do wersji 2.1.3 z powodu tego pakietu tłumaczeń.
Czy wtyczka jest kompatybilna z najnowszą wersją Magento?
Dostaję takie błędy:
Command "update" failed: Loading composer repositories with package information
Updating dependencies (including require-dev)
[RuntimeException]
Could not load package snowdog/language-pl_pl in http://packagist.org: [UnexpectedValueException] Could not parse version constraint 100.*.*: Invalid version string "100.*.*"
[UnexpectedValueException]
Could not parse version constraint 100.*.*: Invalid version string "100.*.*"
update [--prefer-source] [--prefer-dist] [--dry-run] [--dev] [--no-dev] [--lock] [--no-plugins] [--no-custom-installers] [--no-autoloader] [--no-scripts] [--no-progress] [--with-dependencies] [-v|vv|vvv|--verbose] [-o|--optimize-autoloader] [--ignore-platform-reqs] [--prefer-stable] [--prefer-lowest] [packages1] ... [packagesN]