cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Static blocs not showing in added language

SOLVED
Highlighted

Static blocs not showing in added language

Hi from Luc from Belgium!

 

Hope you're all safe in these Corona times!

 

I have a question:

I added a second language to lex-antiqua.eu.  This seemed to be working fine, I added extra pages & static blocs for all content. The issue now is that some static blocs are not showing in the added language, even though they are there and enabled.

 

On the homepage, when you select English, there is a showcase that links to the products, in 'Nederlands' it is not there, and is not being generated. 

 

Has anyone had the same issue before and know how to fix this?

 

Thanks very much for your help!

 

Best regards

 

luc 

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Highlighted

Re: Static blocs not showing in added language

Hi @luclucvosbd4e0 ,

I am considering you have same homepage for both the stores. If not then please add same code in the respective store view homepage. 

 

Add the same code in the content section of homepage which is highlighted in the screenshot. Please change the Id of the block with the new Id which is assigned to netherland store. 

Example :

English store : block Id 

Thanks!

Problem Solved! Click kudos & Accept as Solution!

View solution in original post

17 REPLIES 17
Highlighted

Re: Static blocs not showing in added language

@luclucvosbd4e0 ,

 

How are you doing?

 

Did you check the content on the extra page you created? The one that serves as the homepage. Is the content of both the same? Can you show us a screenshot of this content?
Another thing to investigate would be to take a look at the CMS blocks if the new ones you created are set to appear in your new web store.

Highlighted

Re: Static blocs not showing in added language

Hi @Rone Clay 

 

Thank you very much for your reply. Please find attached the screenshots of the Dutch & English homepage and the showcase & homepage that I made. 

All elements are there, only the showcase part (the 3 square blocks under the slider) are not showing in the Dutch version. I copied the content of the English version into the Dutch Showcase, but no luckEnglish_n2.pngDutch_n1.pnghome.pngshowcase.pngDutch_n1.pnghome.pngshowcase.pngshowcase.pngDutch_n1.pngEnglish_n2.png.

 

Thanks for your help!

 

Best regards

 

luc 

Highlighted

Re: Static blocs not showing in added language

Hi @luclucvosbd4e0 ,

 

Please check if you have added(the 3 square blocks under the slider) using widgets. Then please try to create a new widget for the new store view( Dutch Store) as well. After that, your Dutch Stores Block Data will show on the homepage.

 

Please check and confirm.

 

Thanks!

Problem Solved! Click Kudos & Accept as Solution.Screenshot from 2020-06-13 21-08-24.png

 

Highlighted

Re: Static blocs not showing in added language

Sorry, I can't see your screenshots.

 

Reply_to_Message_Magento_Forums.png

Highlighted

Re: Static blocs not showing in added language

EnglishEnglishDutchDutchhomehomeshowcaseshowcase

Highlighted

Re: Static blocs not showing in added language

hi @Rone Clay 

 

Sorry about that, can't seem to upload the screenshots. You can see them here:

 

https://lucvos.be/English_n2.png

https://lucvos.be/Dutch_n1.png

https://lucvos.be/home.png

https://lucvos.be/showcase.png

Highlighted

Re: Static blocs not showing in added language

hi @Nishu Jindal 

 

Thanks for your reply. The 3 blocks have not been added using widgets. They were part of the original theme and are part of the showcase static bloc. I tried adding a widget, but that does not seem to work.

You can find the info on the showcase below:

https://lucvos.be/showcase%20static%20block.png

https://lucvos.be/showcase.png

 

thanks!

 

best regards

 

luc 

Highlighted

Re: Static blocs not showing in added language

Sorry, i don't think I made myself well understood.

 

When I mentioned screenshot I was referring to your administrative area, in the edition of the homepage pages.

 

I wanted to see exactly the content of the two homepage within your admin.

Highlighted

Re: Static blocs not showing in added language

no problem, my mistake.

 

https://lucvos.be/homepage.png

 

Is this what you need?

 

thanks!

 

best regards

 

luc